Jawahir

 by all the meaning of  " Jawahir "..

Apa itu Jawahir? dalam bahasa arab, ia bermaksud Jewel. Permata..

Ni nama kawan saya..Saya tak ada kawan nama ni before join Bank Islam.

Nama dia tak de la pelik mana, macam

topi bin supir ke?
Selendang anak girang ke?
Hizali bin kaling ke?

hehe tu semua nama orang belah-belah serawak. Dalam Collateral customer ada la. hahaha~ kes2 terpencil

Pernah la adik saya cerita kawan dia nama jawahir.. tapi saya macam pelik dengar nama tu. Lelaki ke perempuan? biasanya lelaki. Kini saya ada kawan nama Farah Jawahir. Baru baru ni dia telah menamatkan zaman bujang dia di Usia 25 tahun dengan pilihan hati bernama Ariff.

Selamat menempuhi Alam berumah Tangga Farah.

Alhamdulillah dapat hadiri majlis Nikah & Persandingan dia di Batang kali last week.
Wow cantik la. Orang yang dah sedia cantik , pakai apa pun cantik. Tambah pulak, elok tutur kata dan kelakuan. Bonus berganda-ganda la . I'm happy for you.

Last but not least.
Doakan saya yang masih single ni ye.

Cinta setelah Nikah
 Buat farah & Sahabat yang sudah melangkah ke Cinta Halal.
Cinta yang ingin dirasakan..Cinta yang begitu dirindukan, Dimana semua orang sangat menunggu saat itu tiba,.Semua berharap segera dapat berjumpa denagan pasangan

Cinta setelah nikah, Dimana keberkatan dari Allah, Tercurah kepada sepasang manusia yang telah halal baginya,Cinta yang diredhai, penuh keampunan serta kasih sayang Allah

Cinta setelah nikah merupakan perjuangan, Hujan badai dan gelombang kehidupan datang silih berganti, Jadikanlah perbezaan bukan sebagai jarak yang memisahkan
Melainkan untuk saling melengkapi, Setiap manusia memiliki karakter yang berbeza
Tak ada manusia yang sempurna Karana kesempurnaan hanya milik Allah.

Jangan biarkan cinta itu redup, kemudian mati, Tumbuhkan cinta itu karana Allah
Saat engkau terguris luka dan kecewa, Tulislah di hamparan pasir agar hilang ditelan ombak kecintaan karna-Nya

Saat kebahagiaan menghiasi,Maka ukirlah di batu karang Karna bila badai ombak kehidupan menerjang ia akan kokoh dalam naungan cinta-Nya

Maka...Bila segala cubaan datang menghampiri, Bila badai ombak kehidupan menerjah, Kita selesaikan dengan cinta,sayang...
Barakallahufik

Cun Habis

Yea yea yea.. 1 down 6 left :P


Nota Kaki

1) Zarith akan berpindah ke Perak This coming February :(
2) Voucher buku ada lagi RM150 bile la nak habis ni..
3) Got to do something

1 comment:

Nur Zarith Azhar said...

hai de'minda....corretion! jawahir berumur 26 TAHUN lah!huh. btw, will miss u and all wisma staff :')