Selingan

Assalamualaikum cinta,

 

Hehe.. Ape kes? Yea aku sedang dilamun cinta.. cinta dengan Rahmat Allah.. Jika kamu menghitung rahmatNya nescaya tidak terhitung banyaknya..

 

Alhamdulillah Alhamdulillah..

 

Rabu ni siap punya la awal.. terbangun awal, baru teringat HP tertinggal kat Tempat Handbreak. Kalau bagi tahu ibu Confirm kena Lecture..

 

Oh No.    so diam-diam sudah..

 

Harini Kawan nak tumpang.. Aku ambil dia di rumah berdekatan dengan balai polis Gombak tu, and sama-sama naik KTM. Puas bersembang dengan dia sebab dah lama tak jumpa.

 

Masuk je kereta..

 

Ainun : Assalamualaikum, wahh lajunya cik Athirah ni bawak kereta.. Hebat..

Ath : Wslm, haha.. tak la, dah lambat kan, janji dengan ainun pukul 7. Ni dah pukul berapa cuba tengok jam

Ainun : 7:05 minit… haha kelakar la . Tak pe. Taka ada masalah.. (ayat rajalawak).. ey, tirah ajar la ainun bawak kereta..

Ath : tak pandai, nanti marah-marah camane? Adik tirah pun kena marah tau. Dulu kita belajar ngan org, diorang marah kita tak suka, sekarang, kita marah pulak.. haha risau pasal keselamatan.

Ainun : emm camane kerja?

Ath : Ok Alhamdulillah.. biasa-biasa je.. kita orang kecik. Ikut arahan sahaja J

Ainun : Geram la dgn Top level Operation.. kesian ada yang tak dapat Vitamin haritu.. teruk tirah.. diorang keja separuh mati, tak dapat langsung. Masa Sign PMD, markah Ok. Tapi sampai HQ ada yang menukar.. Tak adil nya. Bayangkan tirah, haritu ramai yang rasa down, balik la, Half day.. MC.. sebab rasa depress sangat2. Bukan la nak bekira kerja.. Cuma orang dah ada keperluan masing2 yang baru beli rumah haritu nak tampung la sikit2 .. anak yang masuk hospital lagi.

 

Aku yang mendengar tiba-tiba rasa macam ada golongan yang ditindas.. Not fair! Panjang lebar ainun luahkan rasa..

 

Ath : ishk betul ke? takkan la bahagian penting tak dapat langsung? Operation kot. Front line..

Ainun : yang dekat Branch pun ada tak dapat..yang kena marah dengan customer, balik lambat.huhu

Ath : laa.. yeke? Kesiannya

 

Tu je yang mampu aku jawap.. Alahai, takkan la Bos2 besar tu tak leh nak tengok dalam sikit..hmm

 

Ath : tah la ainun, susah nak cakap. Diorang gaji besar mana nak faham masalah orang ni.. Boleh check kan?
Ainun : tirah, ainun memang boleh check.. tapi tau x, diorang credit salary bukan kt bank islam… pandai x? tah ape2 tah
Ath : alaa, ruginyaa..  mesti banyak tu, takut la tu.. diorang msti simpan kat bank Switzerland ke.. kn

 

Sampai ofis,

Letak beg, langkah kaki dituju ke Café .. ramai gi training harini so pejabat kosong.

 

Nampak kelibat K.shima, fiza & Eida breakfast.

 

Semua pakai baju warna ala2 purple+pink. Macam dah janji..

 

Tak ada selera pulak nak makan sebab yang lain dah habis makan. Aku memang tak suka kalau makan sorang-sorang.. hehe sebab tu la makin berisi sejak kerja BIMB ni, makan asik berteman je.. hehe..

 

Dapat emel dari Fadila dari department Risk Management

 

From: Nur Fadhilla Samsudin - Operational Risk, RMD
Sent: Wednesday, April 18, 2012 9:14 AM
To: kwn2
Subject: R u there?
Importance: High

 

Salam to all…

 

If u all dtg arini, please response to my email…

 

 

Thank you

 

From: Siti Nurfarhana Abdul Latif - Security & Safety
Sent: Wednesday, April 18, 2012 9:32 AM
To: kwn2
Subject: RE: R u there?

 

Saya datang cikgu (sambil angkat tangan)..hehehe

 

 

From: Nur Fadhilla Samsudin - Operational Risk, RMD
Sent: Wednesday, April 18, 2012 9:49 AM
To: kwn2
Subject: RE: R u there?
Importance: High

 

Aik? Nmpk nye 2 org je yg dtg ye? Xle nk mengajar la arini…

Xpe2…

If u allz free today, bleh sy nk jmpe kalian d surau kul 230pm?

Ade bnde nk bg..

 

 

From: Siti Nurfarhana Abdul Latif - Security & Safety
Sent: Wednesday, April 18, 2012 11:06 AM
To: kwn2
Subject: RE: R u there?

 

Cikgu Ila,

 

Norshuhada Mohd Zahari…dia lambat cikgu..hahaha

Nurulfizah Razali…dia g toilet cikgu..

Jannatu Shima Mohd Ayob…kak shima selsema cikgu..

Farah Jawahir Mohammed Saharom…dia malu nak bersuara & angkat tangan cikgu sbb dia mmg pemalu cikgu..:P

Nur Athirah Shohimi…dia ada shooting utk filem ‘Nur Kasih 2’ cikgu…hehe

 

Nmpk gayanya kita2 ja la cikgu..keh3…

 

Jgn marah ya, gurau ja..hehe

 

Selamat bekerja ya kawan2 sekalian…:)

 

________________________________________

 

Dia nak bagi kad jemputan kahwin..Majlis pada 22/4

 

Aku tak dapat hadir kerana ada kelas penting. Hmm dekat Shah Alam pulak tu.. Jauh amat. Kalau buat dekat Melawati takpa la jugak.

 

Hmm Semoga dia Berbahagia sentiasa.

 

Aku emel dia cakap Tahniah & wish serba ringkas & dia kata, aku jangan risau, tunggu je turn aku nanti.


#Tengok Forum perdana Ehwal Islam mata ni bagai ditarik2 je.. Pastu mengadap Laptop dengan FB ni, segar bugar.. Sah Syaiton punye angkara. Astaghfirullahalazim

 

No comments: